Sunday, 6 April 2014

Menu tenghari: kari ayam smlm, daging kicap lada hitam, bayam+kcg buncis goreng basah...

Hari ni kelas petang giliran sy present. Xberlatih betul2 lg nih. Bnyk berangan lebih. Mkn je yg bsungguh2 xpernah tinggal...



Lepas mkn tghari sumbat tiramisu kek versi ais krim sbb buh dlm freezer..sbijik mcm aiskrim...


Resepi daging kicap lada hitam sy sgtlah mudah. Ni resepinya:

Daging potong nipis
Bwg besar kuning 1/2bj
Bwg putih ketuk 2 ulas
Halia ketuk 1 inci
Kicap manis
Tomato puree
Serbuk lada hitam
Garam

Cara:
Goreng daging hingga sparuh empuk dgn halia tumbuk. Kering air buh tomato puree. Massk skjp. Buh bawang2. Masak lagi, buh kicap & lada itam, perasakan dgn garam.

No comments:

Post a Comment

شكرا على تعليقاتك

Almari berlaci..

Setelah membuat perbandingan harga dan saiz akhirnya beli di Ikea juga. Dua jenis rak jenis malm 160x78cm dan 80x123cm serta bak...