Tuesday, 18 August 2015

Aktiviti mencari barang dagangan

Barang dagangan untuk dibawa pulang ke Msia nanti. Tungguuuu...

Abaya kanak2 utk yg berumur 4-6 tahun...


Buku cerita kanak2 aneka jenis...Ni belum pegi marod kutub lagi ni...


Buki latihan nahu yg telah dibooking oleh knisak...


Rempah nasi arab yg ada: maqlubah, kabsah, ouzi, qidrah, mandy.
Rempah lain: Mixed spice, chicken spice, grilled chicken spice, syawarma, shish towuq.


Sebungkus RM5.00/50gm. Boleh masak utk 500gm beras basmathi @ lebih bg yg xsuka rempah banyak. Kalau sy masak biasanya satu cawan beras akan menggunakan satu sudu besar rempah shj. Rempah yg wajib beli sy cadangkan chicken spice. Biasa oang malaysia buat nasi arab, ayamnya selalu kelihatan macam ayam goreng dilumur kunyit shj. Automatik xjadi nasi arab. Dengan menggunakan chicken spice ni nasi arab kita akan menjadi lebih gempak dgn rasa rempah arabnya yg xde dijual di msia. 

Ada lagi barang2 lain yg sy xletak gambar. Telekung jordan, nahu wadhih, dan buku cerita tauladan. InshaAllah siap beli semua sy akan update pd rakan2 yg menempah.

Ok, petang ni mau ke marodh kutub di hasyimiy. Ingin mencari buku2 ilmiah dan buku citer kanak2 arab permintaan sahabat2 di malaysia pula inshaAllah. Minggu ni nak cari barang yg ditempah spt buku2 dan rempah2 arab, minggu depan baru mula mencari barangan utk ahli keluarga inshaAllah. Setakat ni penempah buku paling banyak ialah k.nisak, dan penempah rempah paling banyak ialah k.ti dan k.shu. Semangat betul diorang ni. Hik2.

Sesiapa yg membaca blog ni (Khusus yg duduk di terengganu & kelantan) walau pun xkenal sy dan berhajat ingin menempah rempah2 arab boleh komen di bawah. InshaAllah akan diusahakan sebelum 24hb ini. Bagi yg duduk luar dr tganu dan kelantan akan diusahakan utk pos sekiranya berbaloi keh2.


No comments:

Post a Comment

شكرا على تعليقاتك