Sunday, 26 February 2017

Jamuan umah fatihah

Jamuan yang tihah buat sempena meraikan sahabat yang akan pulang ke Malaysia. Katanya sempena meraikan saya yang akan menyusul pulang mac nanti juga inshaAllah kui2...timo kasih tihah atas makanan yang sedap...Ni citer semalam ajak adik-adik wise dalam 6 orang makan tengahari. Ajak nan dan suaminya sekali yang tak dapat datang minggu lepas sebab pergi umrah...


Pagi tadi cek doktor lagi. Kandungan sudah cecah 38 minggu. Kepala baby semakin menurun tapi masih tinggi. Tekanan darah naik pulak 125/80 huhu. Doktor suh pantau makanan bergaram kalau boleh jangan makan garam. Waaaaaa. Sekarang dah beberapa hari makan ubat kawal tekanan darah. Cuma semalam terlupa makan dan pagi tadi pegi klinik awal jadi memang tak makan lagi ubatnya.

Sepanjang hamil di Jordan ni ada beberapa makanan yang saya mengidam sangat nak makan:'( antaranya keropok lekor, lemang & rendang, kurma ayam ucu makan dgn nasi impit...ya Allah sedapnyee. Rasa nak menangis bila teringat-ingat. Padahal nak balik Malaysia tak lama dah pun. Teruk betul.

No comments:

Post a Comment

شكرا على تعليقاتك